Ce este phishing-ul si cum poate afecta acesta dispozitivele Apple?

 

Tu care crezi ca este tentativa de phishing în această imagine?

 

Crezi ca este imposibil de spus, nu? Pur și simplu nu puteți distinge care este fereastra pop-up oficială și care este cea care încearcă să vă fure parola.

Iata sfaturile specialistilor nostri ce te vor ajuta sa depistezi eventualele incercari de phishing de pe dispozitivul tau:

Utilizatorii sunt obișnuiți ca Apple, să le ceară din când în când să-și introducă parola Apple ID-urilor lor într-o fereastră pop-up pentru a se identifica. Deoarece acest lucru se întâmplă destul de des, s-ar putea să vă surprindeți la un moment dat tastând în mod automat parola după aceasta vă este cerută a treia oară. Asta, ar putea însemna, teoretic, că în acea secundă ați dat parola Apple ID-ul dvs. cuiva care nu ar trebui să o aibă.

Specialistii nostri semnalizează că, folosind un instrument creat de Apple pentru dezvoltatori, care se numește UIAlertController (acesta emulează designul corect al acestor ferestre) ați putea dezvolta cu ușurință o tentativă de phishing în câteva minute, fără a fi necesare cunoștințe de programare complexe. Deși nu a dezvăluit în mod deliberat codul, el a spus că are mai puțin de 30 de linii.

Acest truc pe care îl descrie nu este ceva nou, iar Apple îl filtrează imediat dacă detectează unele încercări ca aceasta în cod în timpul revizuirii, înainte ca aplicația să poată fi încărcată în App Store. Acesta este mai mult un mesaj de „sensibilizare” decât un risc real, dar este întotdeauna bine să țineți minte aceste lucruri, astfel încât să puteți observa cu ușurință astfel de încercări.

Dacă vă apare un astfel de mesaj atunci când utilizați o aplicație, pur și simplu apăsați butonul Home. În cazul în care fereastra pop-up rămâne pe ecran, atunci este cu siguranță ceva legitim legat de sistem; dacă dispare împreună cu aplicația, a fost o încercare de phishing.

 

 

 

 

 

Sursa: imagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *