Inteligența artificială ar putea avea o influență considerabilă asupra economiei

Inteligența artificială ar putea aduce o creștere fără precedent până în 2035 și ar putea avea o importanță din ce în ce mai mare pentru marile puteri economice la nivel mondial. Potrivit unui raport cerut de guvernul britanic, economia Regatului Unit va crește cu 837 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani. Creșterea eficienței este de neoprit, dar până unde?

Deși noi, utilizatorii de zi cu zi simțim dezvoltarea tehnologiei doar prin gadgeturile care ne înconjoară, aceasta are un efect enorm asupra proceselor din spatele economiei. Un raport arată că economia Regatului Unit va crește cu 837 de miliarde de dolari până în 2035, datorită serviciilor personalizate, îmbunătățirii asistenței medicale și a răspândirii pe scară largă a inteligenței artificiale. Aceasta din urmă va face posibilă și utilizarea mai eficientă a resurselor.

 

Desigur, acest lucru nu se va întâmpla în fiecare țară, costurile implicate de cercetarea și dezvoltarea constantă, precum și de stimularea automatizării companiilor necesită investiții mari. În prezent, Marea Britanie se numără printre țările cele mai avansate din lume în ceea ce privește inteligența artificială: există o cursă rapidă în dezvoltarea tehnologică, astfel încât oamenii să poată beneficia de avantajele sale într-un număr din ce în ce mai mare de domenii. Alte aspecte importante pe lângă inteligența artificială sunt robotica, energia inteligentă și dezvoltarea rețelei 5G.

 

Raportul include, de asemenea, note privind modul în care industria trebuie să sublinieze importanța inteligenței artificiale în educație, astfel încât să poată continua să dețină această poziție. Acest lucru trebuie să se întâmple pentru a obține cât mai mulți specialiști care să facă posibilă dezvoltarea în continuare. Acest pas va duce la un proces de auto-susținere, pe măsură ce va fi din ce în ce mai multă forță de muncă în acest domeniu, cu cât mai multe companii vor putea să producă mai eficient, ceea ce înseamnă că întreprinderile mici și mijlocii ar putea să-și îmbunătățească și optimizeze procesele până în 2035, nu doar companiile gigantice.

 

 

 

Sursa: Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *